
Pobieranie badań laboratoryjnych w Centrum Medycznym Niwa
Czynne od poniedziałku do piątku.
Pobieranie badań u nas to: Pełen pakiet badań
Wyniki online
Bez zapisów i rejestracji
Indywidualne podejście
Konkurencyjne ceny
U nas dodatkowo zakupisz kubeczek na mocz, kał oraz glukozę do OGTT.
Badanie laboratoryjne | PLN |
Mocz – badanie ogólne | 15 |
OB | 10 |
Rozmaz krwi (manualnie) | 17 |
PT (INR) | 15 |
APTT | 17 |
Fibrynogen | 17 |
D-dimer, ilościowo | 59 |
Glukoza | 12 |
Elektrolity (Na, K) | 24 |
Sód | 12 |
Potas | 12 |
Lipidogram (CHOL, HDL, nie-HDL, LDL, TG) | 39 |
Cholesterol całkowity | 13 |
Cholesterol HDL | 13 |
Cholesterol LDL met. bezpośrednią | 30 |
Triglicerydy | 14 |
Próby wątrobowe (ALT, AST, ALP, BIL, GGTP) | 50 |
ALT | 13 |
AST | 13 |
Fosfataza zasadowa (ALP) | 14 |
Bilirubina całkowita | 13 |
Bilirubina związana (bezpośrednia) | 17 |
Bilirubina wolna (pośrednia) | 17 |
GGTP | 14 |
Cholinoesteraza | 17 |
Dehydrogenaza mleczanowa | 12 |
Lipaza | 34 |
Amylaza | 17 |
Mocznik | 14 |
Kreatynina | 14 |
Cystatyna C | 119 |
Kwas moczowy | 13 |
Białko całkowite | 14 |
Albumina | 14 |
Proteinogram | 32 |
Żelazo | 15 |
Wapń całkowity | 14 |
Wapń zjonizowany | 11 |
Chlorki | 13 |
Fosfor nieorganiczny | 14 |
Magnez | 13 |
Insulina po obciążeniu (pojedynczy punkt) | 48 |
Insulina po posiłku | 52 |
Insulina po posiłku (2pkt: 0, 1h) | 100 |
Insulina po posiłku (2pkt: 0, 2h) | 100 |
Insulina po posiłku (3pkt: 0, 1, 2h) | 149 |
Czynnik reumatoidalny RF IgG | 127 |
Czynnik reumatoidalny RF IgA | 127 |
Próby wątrobowe (ALT, AST, ALP, BIL) | 33 |
Adenowirusy w kale | 53 |
Kał – badanie ogólne | 33 |
Kał – resztki pokarmowe | 20 |
Kał – pasożyty (1 ozn.) | 30 |
Owsiki (wymaz parazytologiczny) | 22 |
Kał – G. lamblia met. ELISA | 47 |
Kał – krew utajona (bez diety) | 33 |
Posiew kału w kierunku Salmonella/Shigella (1 próbka) | 188 |
Kał – rota i adenowirusy | 52 |
Kał – norowirusy | 145 |
hs CRP | 28 |
CRP, ilościowo | 24 |
Prokalcytonina, ilościowo | 145 |
Prokalcytonina, półilościowo | 110 |
ASO, ilościowo | 24 |
RF, ilościowo | 31 |
Odczyn Waalera-Rosego | 18 |
anty-CCP | 90 |
CK-MB, aktywność | 42 |
hs Troponina I | 52 |
CK | 22 |
CK-MB, mass | 52 |
Troponina I | 45 |
hs Troponina T | 45 |
Mioglobina | 54 |
NT pro-BNP | 131 |
BNP | 158 |
Homocysteina | 79 |
Morfologia krwi (pełna) | 16 |
Morfologia krwi (podstawowa) | 16 |
Morfologia CBC | 17 |
Retikulocyty | 14 |
Płytki krwi | 17 |
Płytki krwi met. automatyczną | 19 |
Retikulocyty – analiza parametrów metodą automatyczną | 18 |
Eozynofilia bezwzględna | 13 |
Grupa krwi – 1 oznaczenie | 59 |
Grupa krwi z kartą identyfikacyjną (2 oznaczenia) | 125 |
P/c. odpornościowe (dawniej t. Coombsa) | 59 |
Bezpośredni test antyglobulinowy | 53 |
TSH | 28 |
FT4 | 28 |
FT3 | 28 |
T4 | 28 |
T3 | 28 |
anty-TPO | 52 |
anty-TG | 52 |
P/c. p. receptorom TSH (TRAb) | 92 |
FSH | 36 |
LH | 36 |
Estradiol | 35 |
Progesteron | 33 |
Prolaktyna | 34 |
Beta-HCG | 42 |
HCG wolna podjednostka beta | 65 |
Estriol wolny | 43 |
DHEA-SO4 | 57 |
DHEA | 48 |
Androstendion | 65 |
Testosteron | 39 |
Testosteron wolny | 79 |
SHBG | 59 |
Cytologia ginekologiczna | 56 |
Cytologia cienkowarstwowa (LBC) | 97 |
AMH | 210 |
Makroprolaktyna | 150 |
LBC + HPV HR DNA (14 typów) | 299 |
Cytologia cienkowarstwowa LBC + Chlamydia trachomatis met. PCR | 253 |
LBC + HPV HR DNA (14 typów) + Chlamydia trachomatis | 459 |
Ludzki laktogen łożyskowy (HPL) | 274 |
Ferrytyna | 46 |
Transferyna | 58 |
Witamina B12 | 51 |
Kwas foliowy | 53 |
Erytropoetyna | 58 |
TIBC | 24 |
UIBC | 20 |
Witamina B3 | 350 |
Izoformy transferyny | 350 |
Dehydrogenaza glukozo-6-fosforanowa w krwince czerwonej ( G-6-PD) | 458 |
Test EMA | 624 |
Wskaźnik insulinooporności HOMA-IR | 62 |
Hemoglobina glikowana met. HPLC | 44 |
Hemoglobina glikowana | 36 |
Fruktozamina | 87 |
Insulina | 52 |
C-peptyd | 51 |
P/c. p. fosfatazie tyrozynowej (IA2) | 113 |
P/c. p. dekarboksylazie kw.glutaminowego (anty-GAD) IgG -ilościowo | 113 |
Insulina po obciążeniu (75g glukozy, 4pkt: 0, 1, 2, 3h) | 187 |
Insulina po obciążeniu (75g glukozy, 2pkt: 0, 1h) | 99 |
Insulina po obciążeniu (75g glukozy, 2pkt: 0, 2h) | 99 |
Test obciążenia glukozą (75g, 4pkt: 0, 1, 2, 3h) | 48 |
OGTT w ciąży (75g, 3 pkt: 0, 1, 2h) | 36 |
Test obciążenia glukozą (pojedynczy punkt) | 12 |
Glukoza po obciążeniu | 12 |
Witamina D3 metabolit 1,25(OH)2 | 226 |
Witamina D metabolit 25(OH) | 70 |
Rozpuszczalny receptor transferyny | 151 |
ACTH | 44 |
Kortyzol | 50 |
ROMA (Ca125+HE4+ROMA) | 146 |
HE4 | 120 |
PSA całkowity | 39 |
PSA wolny | 50 |
CEA | 53 |
AFP | 44 |
CA 125 | 50 |
CA 15-3 | 50 |
CA 19-9 | 53 |
Beta-2-mikroglobulina | 73 |
Białko w moczu | 14 |
Glukoza i ketony w moczu, jakościowo | 14 |
Wapń w moczu | 14 |
Fosfor nieorganiczny w moczu | 14 |
Magnez w moczu | 14 |
Mocznik w moczu | 14 |
Kreatynina w moczu | 14 |
Kwas moczowy w moczu | 14 |
Sód i potas w moczu | 19 |
Chlorki w moczu | 11 |
Amylaza w moczu | 14 |
HBs antygen | 33 |
HBs przeciwciała | 39 |
HBe antygen | 56 |
HBe przeciwciała | 56 |
HBc przeciwciała całkowite | 59 |
HBc przeciwciała IgM | 59 |
HCV przeciwciała | 55 |
HAV przeciwciała całkowite | 83 |
HAV przeciwciała IgM | 77 |
HIV Ag/Ab (Combo) | 54 |
Kiła (Treponema pallidum), testy potwierdzenia (FTA,TPHA,VDRL,FTA ABS) | 107 |
Kiła (Treponema pallidum), FTA | 61 |
Kiła (Treponema pallidum), FTA ABS IgM | 60 |
Kiła (Treponema pallidum), TPHA | 58 |
Kiła (Treponema pallidum), FTA ABS | 86 |
Kiła (Treponema pallidum), przeciwciała IgG/IgM | 28 |
Toxoplasma gondii IgG | 50 |
Toxoplasma gondii IgM | 50 |
Toxoplasma gondii IgA | 89 |
Różyczka (Rubella virus) IgG | 50 |
Różyczka (Rubella virus) IgM | 50 |
CMV (Cytomegalovirus) IgG | 52 |
CMV (Cytomegalovirus) IgM | 54 |
EBV (Epstein-Barr virus) IgG | 59 |
EBV (Epstein-Barr virus) IgM | 59 |
Helicobacter pylori IgG | 43 |
Helicobacter pylori IgA | 62 |
Helicobacter pylori w kale | 59 |
Helicobacter pylori IgM | 110 |
Helicobacter pylori w kale (antygen met. CLIA) | 121 |
Krztusiec (Bordetella pertussis) IgG | 57 |
Krztusiec (Bordetella pertussis) IgM | 57 |
Krztusiec (Bordetella pertussis) IgA | 57 |
Odra (Morbilli virus) IgG | 90 |
Odra (Morbilli virus) IgM | 87 |
Ospa (Varicella zoster virus) IgG | 97 |
Ospa (Varicella zoster virus) IgM | 97 |
Świnka (Myxovirus parotitis) IgG | 74 |
Świnka (Myxovirus parotitis) IgM | 74 |
Borelioza IgG | 59 |
Borelioza IgM | 59 |
Borelioza IgG met. Immunoblot | 153 |
Borelioza IgM met. Immunoblot | 153 |
Cyklosporyna A, ilościowo | 146 |
Narkotyki panel w moczu, jakościowo | 174 |
Amfetamina w moczu, jakościowo | 43 |
Ecstasy w moczu, jakościowo | 43 |
Marihuana (kanabinoidy/THC) w moczu, jakościowo | 43 |
IgE sp. GP1 – mieszanka traw wczesnych | 51 |
IgE sp. TP9 – mieszanka drzew | 51 |
IgE sp. WP3 – mieszanka chwastów | 51 |
IgE sp. MP1 – mieszanka pleśni | 51 |
IgE sp. FP2 – mieszanka ryby, skorupiaki, owoce morza | 51 |
IgE sp. EP71 – mieszanka pierza | 51 |
IgE sp. EP1 – mieszanka naskórków | 51 |
IgE sp. GP4 – mieszanka traw późnych | 51 |
IgE sp. FP5 – mieszanka żywności (dziecięca) | 51 |
IgE sp. TP5 – mieszanka drzew wczesnych | 51 |
IgE sp. TP6 – mieszanka drzew późnych | 51 |
IgE sp. FP3 mieszanka zbóż | 51 |
IgE sp. GP3 – mieszanka traw 3 | 51 |
Panel atopowy ( 30 alergenów) | 219 |
Panel – jady owadów (pszczoła, osa, szerszeń, komar, meszka) | 125 |
IgE sp. D1 – Dermatophagoides pteronyssinus | 51 |
IgE sp. D2 – Dermatophagoides farinae | 51 |
IgE sp. D70 – Acarus siro | 51 |
IgE sp. D71 – Lepidoglyphus destructor | 51 |
IgE sp. D72 – Tyrophagus putescientia | 51 |
IgE sp. E7 – odchody gołębia | 51 |
IgE sp. H3 – mieszanka kurzu domowego (Bencard) | 51 |
IgE sp. I6 – karaluch – prusak | 51 |
IgE sp. H1 – mieszanka kurzu domowego (Greer) | 51 |
IgE sp. E200 odchody kanarka | 121 |
IgE sp. E1 naskórek i łupież kota | 52 |
IgE sp. E2 naskórek psa | 51 |
IgE sp. E3 łupież konia | 53 |
IgE sp. E201 – pióra kanarka | 51 |
IgE sp. E70 – pierze (pióra gęsi) | 53 |
IgE sp. E78 – pióra papużki falistej | 51 |
IgE sp. E86 – pióra kaczki | 53 |
IgE sp. E84 – naskórek chomika | 51 |
IgE sp. E82 – naskórek królika | 53 |
IgE sp. E81 – naskórek owcy | 53 |
IgE sp. E6 – naskórek świnki morskiej | 51 |
IgE sp. E5 łupież psa | 51 |
IgE sp. E208 naskórek, włos szynszyla | 94 |
IgE sp. G3 – kupkówka pospolita | 51 |
IgE sp. G4 – kostrzewa łąkowa | 51 |
IgE sp. G6 – tymotka łąkowa | 51 |
IgE sp. G12 – żyto (pyłki) | 51 |
Panel oddechowy, alergeny domowe (10 alergenów) | 154 |
Panel oddechowy, trawy, chwasty (10 alergenów) | 154 |
Panel oddechowy, drzewa (10 alergenów) | 158 |
Panel oddechowy, zwierzęta (10 alergenów) | 154 |
Panel atopowy ( 20 parametrów) | 193 |
IgE sp. T208 – Lipa | 121 |
IgE sp. T3 – brzoza | 51 |
IgE sp. T4 – leszczyna | 51 |
IgE sp. T2 – olcha | 51 |
IgE sp. T14 – topola | 51 |
IgE sp. T12 – wierzba | 51 |
Panel pokarmowy, mąka i mięso (10 alergenów) | 133 |
Panel pokarmowy, nabiał i orzechy (10 alergenów) | 136 |
Panel pokarmowy, owoce (10 alergenów) | 133 |
Panel pokarmowy, warzywa (10 alergenów) | 133 |
Panel mleko krowie plus gluten | 125 |
IgE sp. W9 – babka lancetowata | 51 |
IgE sp. W6 – bylica pospolita | 51 |
IgE sp. W10 – komosa biała | 51 |
Panel pyłki DPA-Dx, 11 alergenów (tymotka łąkowa, brzoza) | 212 |
Panel alergenów – oddechowy (30 alergenów) | 242 |
IgE sp. M6 – Alternaria tenuis | 51 |
IgE sp. M3 – Aspergillus fumigatus | 51 |
IgE sp. M5 – Candida albicans | 51 |
IgE sp. M2 – Cladosporium herbarum | 51 |
IgE sp. M4 – Mucor racemosus | 51 |
IgE sp. M1 – Penicillium notatum | 51 |
Panel pediatryczny DPA-Dx, 14 alergenów (mleko, jajo kurze, orzeszki ziemne, brzoza) | 246 |
Panel białka mleka DPA-Dx (5 alergenów) | 177 |
IgE sp. E204 – albumina surowicy bydlęcej (BSA) | 83 |
IgE sp. F231 – mleko gotowane | 83 |
IgE sp. F1 – białko jajka | 53 |
IgE sp. F245 – jajko całe | 51 |
IgE sp. F75 – żółtko jajka | 53 |
IgE sp. F76 – alfa laktoalbumina | 51 |
IgE sp. F77 – beta laktoglobulina | 51 |
IgE sp. F78 – kazeina | 53 |
IgE sp. F2 – mleko krowie | 53 |
IgE sp. F81 – ser cheddar | 51 |
IgE sp. alfa-amylaza | 83 |
IgE sp. F360 – jogurt | 53 |
IgE sp. F79 – gluten (gliadyna) | 53 |
IgE sp. F11 – gryka | 51 |
IgE sp. F6 – jęczmień | 51 |
IgE sp. F8 – kukurydza | 51 |
IgE sp. F7 – owies | 51 |
IgE sp. F4 – pszenica | 53 |
IgE sp. F9 – ryż | 51 |
IgE sp. F14 – soja | 53 |
IgE sp. F5 – żyto | 51 |
Panel pediatryczny (28 alergenów) | 219 |
Panel pokarmowy ( 21 alergenów) | 219 |
Panel oddechowy (21 alergenów) | 219 |
IgE sp. F88 – baranina | 51 |
IgE sp. F284 – indyk | 51 |
IgE sp. F83 – kurczak | 51 |
IgE sp. F26 – wieprzowina | 51 |
IgE sp. F27 – wołowina | 51 |
IgE sp. F3 – dorsz | 51 |
IgE sp. F40 – tuńczyk | 51 |
IgE sp. F205 śledź | 51 |
IgE sp. F 24 Krewetka | 51 |
IgE sp. F15 – fasola | 51 |
IgE sp. F12 – groch | 51 |
IgE sp. F31 – marchew | 51 |
IgE sp. F244 – ogórek | 51 |
IgE sp. F86 – pietruszka | 51 |
IgE sp. F25 – pomidor | 51 |
IgE sp. F85 – seler | 51 |
IgE sp. F35 – ziemniak | 51 |
IgE sp. F48 – cebula | 51 |
IgE sp. F92 – banan | 51 |
IgE sp. F94 – gruszka | 51 |
IgE sp. F49 – jabłko | 51 |
IgE sp. F84 – kiwi | 51 |
IgE sp. F33 – pomarańcza | 51 |
IgE sp. F44 – truskawka | 53 |
IgE sp. F237 – morela | 51 |
IgE sp. F 259 winogrona | 51 |
IgE sp. F105 – czekolada | 53 |
IgE sp. F93 – kakao | 51 |
IgE sp. F221 – kawa | 51 |
IgE sp. F403 – drożdże browarnicze | 51 |
IgE sp. F89 – gorczyca (biała i czarna) | 51 |
IgE sp. F277 – koperek | 51 |
IgE sp. F280 – pieprz czarny | 51 |
IgE sp. F17 – orzech leszczyny | 51 |
IgE sp. F256 – orzech włoski | 51 |
IgE sp. F13 – orzech ziemny | 51 |
IgE sp. F20 – migdały | 51 |
IgE sp. M44 Drożdże piekarskie (Saccharomyces cerevisiae) | 94 |
IgE sp. F 343 – malina | 94 |
IgE sp. F208 – cytryna | 94 |
Panel alergenów – pokarmowy (30 alergenów) | 219 |
Panel jady owadów DPA-Dx (osa, pszczoła, szerszeń) | 197 |
IgE sp. I3 – jad osy | 51 |
IgE sp. I1 – jad pszczoły | 53 |