
Pobieranie badań laboratoryjnych w Centrum Medycznym Niwa
Czynne od poniedziałku do piątku.
Pobieranie badań u nas to: Pełen pakiet badań
Wyniki online
Bez zapisów i rejestracji
Indywidualne podejście
Konkurencyjne ceny
U nas dodatkowo zakupisz kubeczek na mocz, kał oraz glukozę do OGTT.
Badanie laboratoryjne | PLN |
| Mocz – badanie ogólne | 15 |
| OB | 10 |
| Rozmaz krwi (manualnie) | 17 |
| PT (INR) | 15 |
| APTT | 17 |
| Fibrynogen | 17 |
| D-dimer, ilościowo | 59 |
| Glukoza | 12 |
| Elektrolity (Na, K) | 24 |
| Sód | 12 |
| Potas | 12 |
| Lipidogram (CHOL, HDL, nie-HDL, LDL, TG) | 39 |
| Cholesterol całkowity | 13 |
| Cholesterol HDL | 13 |
| Cholesterol LDL met. bezpośrednią | 30 |
| Triglicerydy | 14 |
| Próby wątrobowe (ALT, AST, ALP, BIL, GGTP) | 50 |
| ALT | 13 |
| AST | 13 |
| Fosfataza zasadowa (ALP) | 14 |
| Bilirubina całkowita | 13 |
| Bilirubina związana (bezpośrednia) | 17 |
| Bilirubina wolna (pośrednia) | 17 |
| GGTP | 14 |
| Cholinoesteraza | 17 |
| Dehydrogenaza mleczanowa | 12 |
| Lipaza | 34 |
| Amylaza | 17 |
| Mocznik | 14 |
| Kreatynina | 14 |
| Cystatyna C | 119 |
| Kwas moczowy | 13 |
| Białko całkowite | 14 |
| Albumina | 14 |
| Proteinogram | 32 |
| Żelazo | 15 |
| Wapń całkowity | 14 |
| Wapń zjonizowany | 11 |
| Chlorki | 13 |
| Fosfor nieorganiczny | 14 |
| Magnez | 13 |
| Insulina po obciążeniu (pojedynczy punkt) | 48 |
| Insulina po posiłku | 52 |
| Insulina po posiłku (2pkt: 0, 1h) | 100 |
| Insulina po posiłku (2pkt: 0, 2h) | 100 |
| Insulina po posiłku (3pkt: 0, 1, 2h) | 149 |
| Czynnik reumatoidalny RF IgG | 127 |
| Czynnik reumatoidalny RF IgA | 127 |
| Próby wątrobowe (ALT, AST, ALP, BIL) | 33 |
| Adenowirusy w kale | 53 |
| Kał – badanie ogólne | 33 |
| Kał – resztki pokarmowe | 20 |
| Kał – pasożyty (1 ozn.) | 30 |
| Owsiki (wymaz parazytologiczny) | 22 |
| Kał – G. lamblia met. ELISA | 47 |
| Kał – krew utajona (bez diety) | 33 |
| Posiew kału w kierunku Salmonella/Shigella (1 próbka) | 188 |
| Kał – rota i adenowirusy | 52 |
| Kał – norowirusy | 145 |
| hs CRP | 28 |
| CRP, ilościowo | 24 |
| Prokalcytonina, ilościowo | 145 |
| Prokalcytonina, półilościowo | 110 |
| ASO, ilościowo | 24 |
| RF, ilościowo | 31 |
| Odczyn Waalera-Rosego | 18 |
| anty-CCP | 90 |
| CK-MB, aktywność | 42 |
| hs Troponina I | 52 |
| CK | 22 |
| CK-MB, mass | 52 |
| Troponina I | 45 |
| hs Troponina T | 45 |
| Mioglobina | 54 |
| NT pro-BNP | 131 |
| BNP | 158 |
| Homocysteina | 79 |
| Morfologia krwi (pełna) | 16 |
| Morfologia krwi (podstawowa) | 16 |
| Morfologia CBC | 17 |
| Retikulocyty | 14 |
| Płytki krwi | 17 |
| Płytki krwi met. automatyczną | 19 |
| Retikulocyty – analiza parametrów metodą automatyczną | 18 |
| Eozynofilia bezwzględna | 13 |
| Grupa krwi – 1 oznaczenie | 59 |
| Grupa krwi z kartą identyfikacyjną (2 oznaczenia) | 125 |
| P/c. odpornościowe (dawniej t. Coombsa) | 59 |
| Bezpośredni test antyglobulinowy | 53 |
| TSH | 28 |
| FT4 | 28 |
| FT3 | 28 |
| T4 | 28 |
| T3 | 28 |
| anty-TPO | 52 |
| anty-TG | 52 |
| P/c. p. receptorom TSH (TRAb) | 92 |
| FSH | 36 |
| LH | 36 |
| Estradiol | 35 |
| Progesteron | 33 |
| Prolaktyna | 34 |
| Beta-HCG | 42 |
| HCG wolna podjednostka beta | 65 |
| Estriol wolny | 43 |
| DHEA-SO4 | 57 |
| DHEA | 48 |
| Androstendion | 65 |
| Testosteron | 39 |
| Testosteron wolny | 79 |
| SHBG | 59 |
| Cytologia ginekologiczna | 56 |
| Cytologia cienkowarstwowa (LBC) | 97 |
| AMH | 210 |
| Makroprolaktyna | 150 |
| LBC + HPV HR DNA (14 typów) | 299 |
| Cytologia cienkowarstwowa LBC + Chlamydia trachomatis met. PCR | 253 |
| LBC + HPV HR DNA (14 typów) + Chlamydia trachomatis | 459 |
| Ludzki laktogen łożyskowy (HPL) | 274 |
| Ferrytyna | 46 |
| Transferyna | 58 |
| Witamina B12 | 51 |
| Kwas foliowy | 53 |
| Erytropoetyna | 58 |
| TIBC | 24 |
| UIBC | 20 |
| Witamina B3 | 350 |
| Izoformy transferyny | 350 |
| Dehydrogenaza glukozo-6-fosforanowa w krwince czerwonej ( G-6-PD) | 458 |
| Test EMA | 624 |
| Wskaźnik insulinooporności HOMA-IR | 62 |
| Hemoglobina glikowana met. HPLC | 44 |
| Hemoglobina glikowana | 36 |
| Fruktozamina | 87 |
| Insulina | 52 |
| C-peptyd | 51 |
| P/c. p. fosfatazie tyrozynowej (IA2) | 113 |
| P/c. p. dekarboksylazie kw.glutaminowego (anty-GAD) IgG -ilościowo | 113 |
| Insulina po obciążeniu (75g glukozy, 4pkt: 0, 1, 2, 3h) | 187 |
| Insulina po obciążeniu (75g glukozy, 2pkt: 0, 1h) | 99 |
| Insulina po obciążeniu (75g glukozy, 2pkt: 0, 2h) | 99 |
| Test obciążenia glukozą (75g, 4pkt: 0, 1, 2, 3h) | 48 |
| OGTT w ciąży (75g, 3 pkt: 0, 1, 2h) | 36 |
| Test obciążenia glukozą (pojedynczy punkt) | 12 |
| Glukoza po obciążeniu | 12 |
| Witamina D3 metabolit 1,25(OH)2 | 226 |
| Witamina D metabolit 25(OH) | 70 |
| Rozpuszczalny receptor transferyny | 151 |
| ACTH | 44 |
| Kortyzol | 50 |
| ROMA (Ca125+HE4+ROMA) | 146 |
| HE4 | 120 |
| PSA całkowity | 39 |
| PSA wolny | 50 |
| CEA | 53 |
| AFP | 44 |
| CA 125 | 50 |
| CA 15-3 | 50 |
| CA 19-9 | 53 |
| Beta-2-mikroglobulina | 73 |
| Białko w moczu | 14 |
| Glukoza i ketony w moczu, jakościowo | 14 |
| Wapń w moczu | 14 |
| Fosfor nieorganiczny w moczu | 14 |
| Magnez w moczu | 14 |
| Mocznik w moczu | 14 |
| Kreatynina w moczu | 14 |
| Kwas moczowy w moczu | 14 |
| Sód i potas w moczu | 19 |
| Chlorki w moczu | 11 |
| Amylaza w moczu | 14 |
| HBs antygen | 33 |
| HBs przeciwciała | 39 |
| HBe antygen | 56 |
| HBe przeciwciała | 56 |
| HBc przeciwciała całkowite | 59 |
| HBc przeciwciała IgM | 59 |
| HCV przeciwciała | 55 |
| HAV przeciwciała całkowite | 83 |
| HAV przeciwciała IgM | 77 |
| HIV Ag/Ab (Combo) | 54 |
| Kiła (Treponema pallidum), testy potwierdzenia (FTA,TPHA,VDRL,FTA ABS) | 107 |
| Kiła (Treponema pallidum), FTA | 61 |
| Kiła (Treponema pallidum), FTA ABS IgM | 60 |
| Kiła (Treponema pallidum), TPHA | 58 |
| Kiła (Treponema pallidum), FTA ABS | 86 |
| Kiła (Treponema pallidum), przeciwciała IgG/IgM | 28 |
| Toxoplasma gondii IgG | 50 |
| Toxoplasma gondii IgM | 50 |
| Toxoplasma gondii IgA | 89 |
| Różyczka (Rubella virus) IgG | 50 |
| Różyczka (Rubella virus) IgM | 50 |
| CMV (Cytomegalovirus) IgG | 52 |
| CMV (Cytomegalovirus) IgM | 54 |
| EBV (Epstein-Barr virus) IgG | 59 |
| EBV (Epstein-Barr virus) IgM | 59 |
| Helicobacter pylori IgG | 43 |
| Helicobacter pylori IgA | 62 |
| Helicobacter pylori w kale | 59 |
| Helicobacter pylori IgM | 110 |
| Helicobacter pylori w kale (antygen met. CLIA) | 121 |
| Krztusiec (Bordetella pertussis) IgG | 57 |
| Krztusiec (Bordetella pertussis) IgM | 57 |
| Krztusiec (Bordetella pertussis) IgA | 57 |
| Odra (Morbilli virus) IgG | 90 |
| Odra (Morbilli virus) IgM | 87 |
| Ospa (Varicella zoster virus) IgG | 97 |
| Ospa (Varicella zoster virus) IgM | 97 |
| Świnka (Myxovirus parotitis) IgG | 74 |
| Świnka (Myxovirus parotitis) IgM | 74 |
| Borelioza IgG | 59 |
| Borelioza IgM | 59 |
| Borelioza IgG met. Immunoblot | 153 |
| Borelioza IgM met. Immunoblot | 153 |
| Cyklosporyna A, ilościowo | 146 |
| Narkotyki panel w moczu, jakościowo | 174 |
| Amfetamina w moczu, jakościowo | 43 |
| Ecstasy w moczu, jakościowo | 43 |
| Marihuana (kanabinoidy/THC) w moczu, jakościowo | 43 |
| IgE sp. GP1 – mieszanka traw wczesnych | 51 |
| IgE sp. TP9 – mieszanka drzew | 51 |
| IgE sp. WP3 – mieszanka chwastów | 51 |
| IgE sp. MP1 – mieszanka pleśni | 51 |
| IgE sp. FP2 – mieszanka ryby, skorupiaki, owoce morza | 51 |
| IgE sp. EP71 – mieszanka pierza | 51 |
| IgE sp. EP1 – mieszanka naskórków | 51 |
| IgE sp. GP4 – mieszanka traw późnych | 51 |
| IgE sp. FP5 – mieszanka żywności (dziecięca) | 51 |
| IgE sp. TP5 – mieszanka drzew wczesnych | 51 |
| IgE sp. TP6 – mieszanka drzew późnych | 51 |
| IgE sp. FP3 mieszanka zbóż | 51 |
| IgE sp. GP3 – mieszanka traw 3 | 51 |
| Panel atopowy ( 30 alergenów) | 219 |
| Panel – jady owadów (pszczoła, osa, szerszeń, komar, meszka) | 125 |
| IgE sp. D1 – Dermatophagoides pteronyssinus | 51 |
| IgE sp. D2 – Dermatophagoides farinae | 51 |
| IgE sp. D70 – Acarus siro | 51 |
| IgE sp. D71 – Lepidoglyphus destructor | 51 |
| IgE sp. D72 – Tyrophagus putescientia | 51 |
| IgE sp. E7 – odchody gołębia | 51 |
| IgE sp. H3 – mieszanka kurzu domowego (Bencard) | 51 |
| IgE sp. I6 – karaluch – prusak | 51 |
| IgE sp. H1 – mieszanka kurzu domowego (Greer) | 51 |
| IgE sp. E200 odchody kanarka | 121 |
| IgE sp. E1 naskórek i łupież kota | 52 |
| IgE sp. E2 naskórek psa | 51 |
| IgE sp. E3 łupież konia | 53 |
| IgE sp. E201 – pióra kanarka | 51 |
| IgE sp. E70 – pierze (pióra gęsi) | 53 |
| IgE sp. E78 – pióra papużki falistej | 51 |
| IgE sp. E86 – pióra kaczki | 53 |
| IgE sp. E84 – naskórek chomika | 51 |
| IgE sp. E82 – naskórek królika | 53 |
| IgE sp. E81 – naskórek owcy | 53 |
| IgE sp. E6 – naskórek świnki morskiej | 51 |
| IgE sp. E5 łupież psa | 51 |
| IgE sp. E208 naskórek, włos szynszyla | 94 |
| IgE sp. G3 – kupkówka pospolita | 51 |
| IgE sp. G4 – kostrzewa łąkowa | 51 |
| IgE sp. G6 – tymotka łąkowa | 51 |
| IgE sp. G12 – żyto (pyłki) | 51 |
| Panel oddechowy, alergeny domowe (10 alergenów) | 154 |
| Panel oddechowy, trawy, chwasty (10 alergenów) | 154 |
| Panel oddechowy, drzewa (10 alergenów) | 158 |
| Panel oddechowy, zwierzęta (10 alergenów) | 154 |
| Panel atopowy ( 20 parametrów) | 193 |
| IgE sp. T208 – Lipa | 121 |
| IgE sp. T3 – brzoza | 51 |
| IgE sp. T4 – leszczyna | 51 |
| IgE sp. T2 – olcha | 51 |
| IgE sp. T14 – topola | 51 |
| IgE sp. T12 – wierzba | 51 |
| Panel pokarmowy, mąka i mięso (10 alergenów) | 133 |
| Panel pokarmowy, nabiał i orzechy (10 alergenów) | 136 |
| Panel pokarmowy, owoce (10 alergenów) | 133 |
| Panel pokarmowy, warzywa (10 alergenów) | 133 |
| Panel mleko krowie plus gluten | 125 |
| IgE sp. W9 – babka lancetowata | 51 |
| IgE sp. W6 – bylica pospolita | 51 |
| IgE sp. W10 – komosa biała | 51 |
| Panel pyłki DPA-Dx, 11 alergenów (tymotka łąkowa, brzoza) | 212 |
| Panel alergenów – oddechowy (30 alergenów) | 242 |
| IgE sp. M6 – Alternaria tenuis | 51 |
| IgE sp. M3 – Aspergillus fumigatus | 51 |
| IgE sp. M5 – Candida albicans | 51 |
| IgE sp. M2 – Cladosporium herbarum | 51 |
| IgE sp. M4 – Mucor racemosus | 51 |
| IgE sp. M1 – Penicillium notatum | 51 |
| Panel pediatryczny DPA-Dx, 14 alergenów (mleko, jajo kurze, orzeszki ziemne, brzoza) | 246 |
| Panel białka mleka DPA-Dx (5 alergenów) | 177 |
| IgE sp. E204 – albumina surowicy bydlęcej (BSA) | 83 |
| IgE sp. F231 – mleko gotowane | 83 |
| IgE sp. F1 – białko jajka | 53 |
| IgE sp. F245 – jajko całe | 51 |
| IgE sp. F75 – żółtko jajka | 53 |
| IgE sp. F76 – alfa laktoalbumina | 51 |
| IgE sp. F77 – beta laktoglobulina | 51 |
| IgE sp. F78 – kazeina | 53 |
| IgE sp. F2 – mleko krowie | 53 |
| IgE sp. F81 – ser cheddar | 51 |
| IgE sp. alfa-amylaza | 83 |
| IgE sp. F360 – jogurt | 53 |
| IgE sp. F79 – gluten (gliadyna) | 53 |
| IgE sp. F11 – gryka | 51 |
| IgE sp. F6 – jęczmień | 51 |
| IgE sp. F8 – kukurydza | 51 |
| IgE sp. F7 – owies | 51 |
| IgE sp. F4 – pszenica | 53 |
| IgE sp. F9 – ryż | 51 |
| IgE sp. F14 – soja | 53 |
| IgE sp. F5 – żyto | 51 |
| Panel pediatryczny (28 alergenów) | 219 |
| Panel pokarmowy ( 21 alergenów) | 219 |
| Panel oddechowy (21 alergenów) | 219 |
| IgE sp. F88 – baranina | 51 |
| IgE sp. F284 – indyk | 51 |
| IgE sp. F83 – kurczak | 51 |
| IgE sp. F26 – wieprzowina | 51 |
| IgE sp. F27 – wołowina | 51 |
| IgE sp. F3 – dorsz | 51 |
| IgE sp. F40 – tuńczyk | 51 |
| IgE sp. F205 śledź | 51 |
| IgE sp. F 24 Krewetka | 51 |
| IgE sp. F15 – fasola | 51 |
| IgE sp. F12 – groch | 51 |
| IgE sp. F31 – marchew | 51 |
| IgE sp. F244 – ogórek | 51 |
| IgE sp. F86 – pietruszka | 51 |
| IgE sp. F25 – pomidor | 51 |
| IgE sp. F85 – seler | 51 |
| IgE sp. F35 – ziemniak | 51 |
| IgE sp. F48 – cebula | 51 |
| IgE sp. F92 – banan | 51 |
| IgE sp. F94 – gruszka | 51 |
| IgE sp. F49 – jabłko | 51 |
| IgE sp. F84 – kiwi | 51 |
| IgE sp. F33 – pomarańcza | 51 |
| IgE sp. F44 – truskawka | 53 |
| IgE sp. F237 – morela | 51 |
| IgE sp. F 259 winogrona | 51 |
| IgE sp. F105 – czekolada | 53 |
| IgE sp. F93 – kakao | 51 |
| IgE sp. F221 – kawa | 51 |
| IgE sp. F403 – drożdże browarnicze | 51 |
| IgE sp. F89 – gorczyca (biała i czarna) | 51 |
| IgE sp. F277 – koperek | 51 |
| IgE sp. F280 – pieprz czarny | 51 |
| IgE sp. F17 – orzech leszczyny | 51 |
| IgE sp. F256 – orzech włoski | 51 |
| IgE sp. F13 – orzech ziemny | 51 |
| IgE sp. F20 – migdały | 51 |
| IgE sp. M44 Drożdże piekarskie (Saccharomyces cerevisiae) | 94 |
| IgE sp. F 343 – malina | 94 |
| IgE sp. F208 – cytryna | 94 |
| Panel alergenów – pokarmowy (30 alergenów) | 219 |
| Panel jady owadów DPA-Dx (osa, pszczoła, szerszeń) | 197 |
| IgE sp. I3 – jad osy | 51 |
| IgE sp. I1 – jad pszczoły | 53 |